Mist u een bijzonder informatieve website over een van de genoemde lijnen, mail dit dan naar de webmaster.

Stand: juni 2015

 

Op vakantie in Duitsland

Bijzondere lijnen en spoorse gebieden (Highlights)

Veel Nederlandse spoorwegliefhebbers gaan op vakantie naar Duitsland. Niet iedereen is van de lokale spoorwegsituatie op de hoogte. Daarom heeft Railromantiek een aantal vakantiegebieden uitgelicht en tevens de highlights op spoorweggebied op een rij gezet. Omdat in het verleden vragen binnenkwamen over hoe het beste die html-pagina's af te drukken, zijn deze nu in het pdf-formaat beschikbaar (inclusief links naar de websites met nog meer informatie). Soms krijgt u beveiligingswaarschuwingen, maar deze teksten en de websites waarnaar wij verwijzen zijn in de regel veilig.

Wikipedia
Bij veel links (in de documenten) komt u terecht op een (meestal Duitstalige) Wikipedia-site. Voor aanvullende en vaak actuele informatie staan daarop weer websites genoemd waarnaar doorgelinkt kan worden. Wilt u meer informatie over een op deze website of in het onderstaande overzicht niet vermelde spoor- en/of tramlijnen, zoek dan op Google of andere zoeksites. Wie op zoek is informatie over een bepaalde spoorlijn en tikt in: 'Bahnstrecke' [beginplaats] [eindpunt] en 'wikipedia'. Bijvoorbeeld: bahnstrecke Hamburg Westerland wikipedia

Overzicht van documenten

Onderstaand is een overzicht met links naar de desbetreffende documenten weergegeven. Gekozen is voor het pdf-formaat van Acrobat.
Gratis download, klik hier.

Totaaloverzicht Duitsland
De Eifel
Het Bayrischer Wald
Sauerland
Harz
Garmisch-Partenkirchen en het Ausserferngebied
Het Zwarte Woud/Schwarzwald

Veel vakantieplezier toegewenst!
De webmaster - Oege Kleijne