Reageren? Klik op de pen!

Klikt hier voor uw reactie!


Leek (lijn Groningen - Drachten) in de nadagen tijdens een NVBS-excursie. De laatste 'tram' dwars door de drukke dorpsstraat. Waar ooit de (goederen)trams reden, bevindt zich nu een winkelpromenade.

Verhalen in zwart-wit

De spoorweghobby staat bol van de belevenissen. Jammer, dat die ervaringen maar zo zelden de redactionele kolommen van de liefhebbersbladen halen. Alsof het niet gepast zou zijn over de lol van de hobby te schrijven. Deze website brengt daar verandering in.

Door in woord, beeld of (waar mogelijk) in geluid kond te doen van belevenissen of bijzondere ervaringen. Ter leringh ende vermaeck! En als het even kan belevenissen uit een niet al te recent verleden, want een beetje weemoed, een beetje nostalgie, moet.

Onderwerpen te over!

Op dit deel van de website beschrijven we gebeurtenissen die iets met ons hebben gedaan. Van de laatste rit op de lijn Haarlem - IJmuiden tot de lotgevallen van een laatste goederentrein waarvan de dienstregeling compleet uit de hand liep. Maar ook reisverhalen zijn welkom, als die maar beperkt blijven tot Nederland en Duitsland. En voor railliefhebbers ook interessante informatie bevatten.

Kies hieronder een van de lees- en kijkverhalen:

Lotgevallen van een laatste trein

De laatste trein
naar IJmuiden?

Herinneringen aan de oude Veenendaallijn

Op het spoor van de Noord-Friese

Het laatste restje van een opbraak.Doet u mee?

Bent u degene die op de Duitse camping stond en er even tussenuit piepte om op het naburige stationnetje te gaan kijken welke treinen daar reden?

En gebeurde het niet dat u daar prompt aan de praat raakte met de machinist van de buurtgoederentrein, die u vervolgens uitnodigde mee te rijden? Natuurlijk liet u zich zo'n buitenkansje niet ontnemen, dus stapte u op en ging mee. En uw vrouw en bloedjes van kinderen? Bleven die de gehele dag op de camping tot u eindelijk eens terugkwam?

En nu?
Herkent u dit soort situaties en heeft u goede foto's? Schrijf ons dan uw verhaal in een paar zinnen en we kunnen overleggen of we plaats bieden aan uw belevenis. We stellen wel enkele eisen. Het moeten leuke, authentieke verhalen zijn die de hobbybeleving op een originele wijze accentueren. En wilt u een helpende redactionele hand? Meld dit dan de webmaster. Klik dan hier!


Personeel gevraagd!

Wij zijn op zoek naar oud-NS-medewerkers die zich anekdotes of belevenissen herinneren van spoorlijntjes die nu niet meer bestaan. Wilt u meewerken? Klik dan hier!